Shell Energy

Mijn account
Picture - Keyvisual Shell Energy - Woman with lamp

Stap jij over op stroom van 100% Nederlandse wind & zon?

100% Nederlandse wind- en zonne-energie

Haal nu onze energie in huis

Address
kWh
kWh

Hier komt onze stroom vandaan

Onze stroom komt voor 100% van Nederlandse wind en zon. Dichtbij én duurzaam, want er komt geen CO₂ vrij als het opgewekt wordt. Dit gebeurt met windmolens in de Noordzee en zonnepanelen door heel het land. Met onze stroom haal jij het zonnetje (en dus ook het windje) in huis!

Solar panel services Soly for Shell Energy

Van zonnepark tot stopcontact

Zonneparken zijn velden met daarin rijen vol zonnepanelen, die staan allemaal in verbinding met het elektriciteitsnetwerk. Het netwerk levert vervolgens aan jouw stopcontact thuis.

Op dit moment heeft Shell zonneparken in Emmen, Heerenveen en Sas van Gent-Zuid. Dit laatste park is maar liefst 24 hectare groot: dat zijn zo’n 36 voetbalvelden! De ruim 55.000 panelen wekken samen ongeveer 30 gigawattuur (GWh) per jaar op. Dat is genoeg stroom om het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 8.500 huishoudens te dekken!

Windenergie uit de Noordzee

De Noordzee is relatief ondiep en er staat heel veel wind. Het perfecte recept om veel windenergie op te wekken! Daarom komt onze energie onder andere van windparken in de Noordzee en is Shell sinds maart 2021 eigenaar van het eerste Nederlandse windpark op zee. Het park bestaat uit 36 windmolens. Genoeg voor 0,3% van de totale Nederlandse elektriciteitsvraag per jaar. Natuurlijk laat Shell het hier niet bij en zijn er nog veel meer plannen voor windparken langs de kust.

Salderen en terugleveren

Heb je zonnepanelen en wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je die stroom salderen, terugleveren én daar een vergoeding voor krijgen. Benieuwd hoeveel terugleververgoeding jij kunt krijgen? Meld je dan aan voor onze energie. Meer weten over salderen? We leggen je graag uit hoe het werkt.