Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceVerbruik en besparen Wat staat er in mijn maandelijkse energierapportage?

Wat staat er in mijn maandelijkse energierapportage?

Wil je weten hoeveel energie je verbruikt en hoe je kunt besparen? Om je hierbij te helpen krijg je van ons elke maand een energierapportage. Op deze pagina lees je wat daar allemaal in staat.

Direct weten hoeveel energie je vorige week- of maand hebt verbruikt? Log dan in op je online account en ga naar het tabblad Verbruik.

Wat is een energierapportage?

Een energierapportage is een overzicht van je energieverbruik. Je krijgt de rapportage elke maand rond dezelfde datum. In je energierapportage, vergelijken we jouw verbruik met dat van vorig jaar én met de rest van Nederland. Zo kun je zien of je meer of minder energie verbruikt dan gemiddeld.

Goed om te weten: je krijgt alleen een energierapportage als je een slimme meter hebt die wij automatisch mogen uitlezen. Heb je hier nog geen toestemming voor gegeven? Doe dit dan in je online account.

Energieverbruik en zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Op je energierapportage zie je dan niet alleen hoeveel energie je hebt verbruikt, maar ook hoeveel je hebt teruggeleverd. De energie die je met zonnepanelen opwekt en direct in je huis gebruikt zie je niet terug.

Net verhuisd of overgestapt?

Voor je energierapportage kijken we naar het verbruik op je huidige adres. Als je net verhuisd of overgestapt bent, kunnen we je verbruik nog nergens mee vergelijken. In dat geval zie je alleen cijfers van deze maand.

Ga actief aan de slag met energie besparen

Energie besparen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Er zijn allerlei manieren om je verbruik omlaag te brengen. Bij elke energierapportage krijg je daarom een besparingstip.