Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceVerbruik en besparen Waar komt jullie stroom vandaan?

Waar komt jullie stroom vandaan?

Onze stroom komt voor 100% van Nederlandse wind en zon. Inmiddels heeft Shell al diverse wind- en zonneparken in Nederland, en daar blijft het niet bij.

Zonneparken

Zo is Shell eind maart bijvoorbeeld gestart met de bouw van een nieuw zonnepark in Sas van Gent-Zuid. Dit park wordt 24 hectare groot: dat zijn zo’n 36 voetbalvelden! De ruim 55 duizend panelen zullen samen ongeveer 30 gigawatt per uur (GWh) per jaar opwekken. Dat is gelijk aan het verbruik van gemiddeld 8500 huishoudens!


Open markt

Wij willen steeds meer stroom uit de hernieuwbare energieparken van Shell leveren. Maar om een betrouwbare energievoorziening te kunnen garanderen kopen we ook stroom in op de open markt. Deze stroom wordt ondersteund met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Met deze certificaten kunnen we bewijzen dat de stroom op een duurzame manier is opgewekt. Bijvoorbeeld uit wind- of zonne-energie.


100% Nederlands

Als energieleverancier kun je GvO’s in Nederland kopen, maar ook importeren uit andere landen. Bijvoorbeeld uit Noorwegen, waar veel waterkrachtcentrales staan. Dit heeft alleen één nadeel. Deze centrales bestaan al heel lang, en Noorwegen heeft een overvloed aan GvO’s door het enorme aanbod aan duurzame energie. Het kopen van Noorse GvO’s, draagt dus niks bij aan de bouw van nieuwe duurzame oplossingen.

Bij Shell Energy kopen we al onze GvO’s in Nederland. Omdat ze hier schaars zijn, stimuleren we hiermee wél de bouw van nieuwe windmolens en zonneparken. Kies je voor onze energie? Dan help je dus mee aan de energietransitie.