Shell Energy

Mijn account

Is jullie stroom groen?

We hebben goed nieuws: in juni 2022 onderzocht Klimaatstichting HIER alle energieleveranciers in Nederland. Onze stroom voldoet aan alle eisen en is dus helemaal groen gecertificeerd! Hier zijn wij hartstikke trots op.

Wat is het verschil tussen grijze stroom en groene stroom?

Het enige verschil tussen grijze en groene stroom is de bron die is gebruikt om de stroom mee op te wekken. 'Groene stroom' komt gegarandeerd (middels Certificaten van Oorsprong) uit waterkracht, wind, zon of biomassa. Grijze stroom wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen (gas en steenkool) en kernenergie.

Hoe weet ik zeker dat ik groene energie krijg?

Alle stroom wordt via hetzelfde energienetwerk geleverd, daarom wordt er gewerkt met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Een GvO is een bewijsstuk waarmee de afkomst van duurzaam geproduceerde stroom aangetoond kan worden. Bij Shell Energy kopen we al onze GvO’s in Nederland.

Op dagen met weinig zon of wind ziet de mix van die dag er anders uit. Op jaarbasis kijken we hoeveel stroom jij verbruikt. De GvO’s garanderen dat dezelfde hoeveelheid zon- en windenergie aan het net worden toegevoegd.