Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceVerbruik en besparen Wat is gas met CO₂-compensatie?

Wat is gas met CO₂-compensatie?

Voor elke m³ gas, die jij verbruikt, betaal je iets extra’s. Hiermee investeren we in projecten die de natuur helpen beschermen en herstellen. Projecten, die bijvoorbeeld ontbossing voorkomen, natuur beschermen en natuur ontwikkelen. Deze projecten zorgen ervoor, dat er minder CO₂* in de atmosfeer terechtkomt en dat CO₂ opgenomen wordt uit de lucht. Aan de uitstoot zelf verandert niets.

CO₂-compensatie voorkomt dus niet, dat er CO₂-uitstoot vrijkomt wanneer gas wordt geproduceerd of gebruikt. CO₂-credits zijn geen gelijkwaardige vervanging voor energieoplossingen met een lagere emissie. Er wordt namelijk nog steeds CO₂ uitgestoten.

Wat is een CO-credit?

Een CO₂-credit is een certificaat, dat aantoont, dat CO₂-uitstoot is vermeden of is opgenomen uit de atmosfeer. Een credit kan alleen worden uitgegeven als het is gecontroleerd door een onafhankelijke instantie en kan maar één keer gebruikt worden. 

Doordat de opwarming van de aarde wereldwijd plaatsvindt, maakt het niet uit waar de broeikasgassen worden uitgestoten en waar er projecten zijn die de natuur helpen beschermen en herstellen. Daarom hoeft CO₂-compensatie niet op dezelfde plek plaats te vinden als waar de CO₂ wordt uitgestoten.


*Met CO₂ bedoelen we CO₂-, CH₄- en N₂O.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik kiezen voor gas met CO₂-compensatie?

Als je je aanmeldt voor onze energie, vragen wij je Wil je  gas met CO₂compensatie? Als je hier Ja, graag op antwoordt, zie je direct wat dit met je maandbedrag doet.

Hoeveel betaal ik voor gas met CO₂-compensatie?

Dit is afhankelijk van hoeveel gas je verbruikt. Bereken je maandbedrag  en kies bij de vraag Wil je  gas met CO₂compensatie? voor Ja, graag. Onder de energiepakketten bij tarieven zie je vervolgens hoeveel je ervoor betaalt.

Ik heb al een contract bij Shell Energy, kan ik nog kiezen voor gas met CO₂-compensatie?

Nee, helaas niet. Op dit moment is het nog niet mogelijk je contract tijdens de looptijd aan te passen naar gas met CO₂-compensatie. Als je toch graag wilt wisselen, kun je je contract opzeggen en een nieuw contract afsluiten. Kijk in dat geval wel even naar de einddatum van je contract. Als je te vroeg opzegt, kan het namelijk zo zijn dat je een opzegvergoeding  moet betalen. Ook heeft het invloed op je welkomstkorting, omdat we deze over de hele looptijd van je contract berekenen.

Wanneer kan ik overstappen naar gas met CO₂-compensatie?

Als je je aanmeldt voor onze energie, kun je kiezen voor gas met CO₂-compensatie. Als je al klant bij ons bent, kun je helaas niet zomaar meer overstappen. Dit leggen we uit in het antwoord op de vorige vraag.