Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceNieuwe klant worden Hoe vergelijk ik jullie tarieven met die van andere energieleveranciers?

Hoe vergelijk ik jullie tarieven met die van andere energieleveranciers?

Ben jij op zoek naar een nieuw energiecontract of overweeg je een overstap? Dan is het slim om tarieven van energieleveranciers te vergelijken. Lees nu hoe je dit het beste kunt doen.

Bereken je maandbedrag

Op onze website kun je je maandbedrag makkelijk en snel berekenen. Bij andere energieleveranciers werkt dit in de meeste gevallen precies hetzelfde. Zo zie je direct wat je bij iedereen voor je energie betaalt. Of toch niet? De maandbedragen die je ziet zijn altijd inschattingen. Energieleveranciers weten namelijk nooit van tevoren hoeveel energie jij in een jaar gaat verbruiken.

Vergelijk geen appels met peren

Als je ervoor kiest om maandbedragen te vergelijken, moet je ook goed opletten. Iedere energieleverancier heeft een andere website en laat de prijzen op verschillende manieren zien. Daarnaast stijgen de energieprijzen de laatste tijd en grijpt de overheid daarom op allerlei manieren in. Ten slotte is jouw ideale contract afhankelijk van je persoonlijke situatie, je gezin, je woning en je energieverbruik. Hoe maak je dan nog een eerlijke vergelijking?

7 Dingen om op te letten

Voor een eerlijke vergelijking is het belangrijk rekening te houden met:

 1. Verbruik
  Vul bij allebei de energieleveranciers hetzelfde energieverbruik in, anders kun je de kosten niet goed vergelijken.

 2. Soorten energie
  Kies je voor stroom of wil je ook gas? En wil je de CO van je gas laten compenseren? Voor een goede vergelijking moet je dezelfde soorten energie kiezen.

 3. Looptijd
  Hoe lang wil jij je tarieven vastzetten? Bij de meeste energieleveranciers heb je keuze uit een
  variabel contract en een vast contract. Bij een vast contract kun je vaak ook nog kiezen tussen een looptijd van 1 of 3 jaar. Al deze contracten verschillen in prijs.

 4. Maandbedrag of jaarbedrag
  Laat de energieleverancier de prijs zien per maand of per jaar? Bij ons zie je zowel het maand- als het jaarbedrag in beeld. Wel zo makkelijk! Je krijgt het meest volledige beeld door naar het jaarbedrag te kijken, ook omdat iedere leverancier een eventuele welkomstkorting anders verrekent, zie het punt hierna.

 5. Welkomstkorting
  Bij sommige energieleveranciers krijg je een welkomstkorting. Kijk of- en hoe deze verrekend is in de prijs. Goed nieuws: bij ons krijg je welkomstkorting! Wij verrekenen deze jaarlijks op je jaarafrekening.

 6. Vaste leveringskosten
  Naast tarieven voor de energie zelf, rekenen energieleveranciers ook vaste leveringskosten. Kijk goed of deze zijn meegenomen in de prijs en of ze per maand of per jaar verrekend zijn.

 7. Belastingen en netbeheerderskosten
  Deze bedragen worden landelijk geregeld en zijn dus bij elke energieleverancier hetzelfde. Ze zijn ook altijd inbegrepen in de prijs, dus hier hoef je niet op te letten.

Kom je er niet uit?

We begrijpen dat het met al deze verschillen erg lastig kan zijn om tarieven van energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Let dus goed op de kleine lettertjes en vraag het vooral aan onze Klantenservice of die van een andere leverancier als iets niet duidelijk is.