Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceMeters en meterstanden Hoe lees ik een traditionele meter uit?

Hoe lees ik een traditionele meter uit?

Ben je benieuwd naar je energieverbruik? Of hebben wij je gevraagd om je meterstanden door te geven? Dan is het tijd om je meter uit te lezen. Lees nu hoe dit werkt bij jouw traditionele of niet-slimme meter.

Weet je niet zeker welke meter je hebt? Dit zijn de verschillende soorten.

Digitale elektriciteitsmeter (niet slim)

Deze meter heeft wel een digitaal scherm, maar geeft de meterstanden niet automatisch door zoals een slimme meter. De meter laat maximaal 4 standen zien. Je hoeft alleen de standen door te geven waar wij om vragen.

Analoge elektriciteitsmeter

Deze meter laat je stroomverbruik op een telwerk zien in kWh. Geef alleen de cijfers voor de komma door. Als je energie teruglevert, kan het zijn dat je meter nog een telwerk heeft. Lever je niet terug? Dan staat deze teller op 0. Noteer alle meterstanden, ook als er 0 staat.

Gasmeter

De gasmeter laat je verbruik zien in . Je geeft hierbij alleen de cijfers voor de komma door. De cijfers in de rode vakjes kun je negeren.
 
Staat jouw meter hier niet bij? Kijk dan in de handleiding van jouw meter of op de website van je netbeheerder. Wie dit is, vind je op je energiecontract in je online account.

Slimme meter kapot of storing

Heb je een slimme meter? Dan hoef je je meterstanden niet door te geven. Dit gebeurt daarbij namelijk automatisch. Is je slimme meter kapot of is er sprake van een storing? Lees wat je in dat geval moet doen.