Shell Energy

Mijn account

Wat is het dubbeltarief?

Heb je een slimme meter? Dan betaal je een dubbeltarief. In daluren betaal je dan minder voor je energie, in de piekuren iets meer. Op deze pagina lees je er alles over.

Verschil enkel- en dubbeltarief

Bij een enkeltarief, betaal je de hele dag hetzelfde voor je energie. Het maakt dus niet uit of je wasmachine overdag of ‘s nachts draait, de prijs blijft 24 uur per dag gelijk. Met een dubbeltarief betaal je in daluren een lager tarief en in de piekuren iets meer dan het enkeltarief.


Wat zijn daluren?

Daluren zijn uren wanneer er minder energie verbruikt wordt. Bijvoorbeeld ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Tijdens deze uren wordt het energienet minder belast. Hierdoor kunnen wij onze energie voor een lager tarief aanbieden. Bekijk een overzicht van alle momenten waarop het daluren tarief geldt.

Is dubbeltarief goedkoper?

Of je met dubbeltarief meer geld bespaart, is afhankelijk van je energieverbruik. Het is alleen voordeliger als je minimaal 40% van je stroom in de daluren verbruikt. Bijvoorbeeld als je overdag veel weg bent en je apparaten ‘s nachts of in het weekend laat draaien.

Op je jaarafrekening of in je maandelijkse energierapportage zie je op welke tijden jij de meeste stroom verbruikt. Deze vind je in je online account. Hier zie je ook of je op dit moment gebruikmaakt van een dubbel- of enkeltarief.

Slimme meter met dubbeltarief

Je kunt alleen gebruikmaken van het dubbeltarief als je een slimme meter hebt. Heb je die en krijg je onze energie? Dan gebeurt dat automatisch. Heb je nog geen slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder. Deze kan er een voor je plaatsen.

Heb je een slimme meter, maar wil je gebruikmaken van het enkeltarief? Dat kan helaas niet bij ons.