Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceJouw gegevens en account Wat gebeurt er met mijn welkomstkorting als ik verhuis?

Wat gebeurt er met mijn welkomstkorting als ik verhuis?

Krijg jij welkomstkorting bij je energie? Goed nieuws: als je verhuist, verhuist je welkomstkorting gewoon mee!

Zo verrekenen we jouw welkomstkorting

Hoe wij je welkomstkorting verrekenen als je verhuist, is afhankelijk van jouw situatie.
Er zijn na je verhuizing 2 scenario’s mogelijk:

1. Je wilt alleen energie in je nieuwe huis

In dit geval stoppen we na je verhuizing direct met het leveren van energie in je oude huis. Voor je welkomstkorting, kijken we aan het einde van het contractjaar naar je energiekosten. Omdat je tijdens het contractjaar in 2 verschillende huizen woonde, tellen we je energieverbruik in je oude én je nieuwe huis bij elkaar op. Hier trekken we de welkomstkorting vanaf.

2. Je wilt (tijdelijk) energie in je oude én je nieuwe huis

Verhuis je naar je nieuwe huis, maar wil je nog wel energie op je oude adres, bijvoorbeeld omdat je oude huis nog niet verkocht is? Dan verrekenen we je welkomstkorting aan het begin van het volgende contractjaar, op je eerste maandfactuur.

Hoe werkt welkomstkorting ook alweer?

Als je bij ons welkomstkorting krijgt, krijg je die per contractjaar. Dat wil zeggen, als je een 1-jarig contract hebt, krijg je de korting in één keer. Als je een 3-jarig contract hebt, verdelen we de korting over 3 jaar. Je krijgt de welkomstkorting altijd aan het einde van je contractjaar. Op je jaarafrekening trekken we de korting af van je energiekosten over dat jaar.

Even voor de duidelijkheid: een contractjaar loopt niet per se gelijk met een kalenderjaar. Het contractjaar eindigt na een periode van 365 dagen, niet op 31 december. Voorbeeld: als je startdatum op 10 mei 2020 is, eindigt je contractjaar precies 365 dagen later: op 10 mei 2021.