Shell Energy

Mijn account

Wat is een eindafrekening?

Ga je verhuizen of beëindig je je energiecontract bij ons? Dan krijg je een eindafrekening. Hierop staat hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt tot de einddatum van onze levering.

Wat is een eindafrekening?

Per mail krijg je een eindafrekening als je verhuist, overstapt naar een andere energieleverancier of je contract met ons beëindigd. Op je eindafrekening staat hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt tot de laatste leveringsdatum én hoeveel dat heeft gekost. Hiervoor gebruiken we je meterstanden.

Geef je meterstanden door

We berekenen je verbruik aan de hand van je meterstanden, die we automatisch uit je slimme meter halen. Heb je een traditionele meter? Dan vragen we je de meterstanden online aan ons door te geven. Zo betaal je alleen voor de energie die je gebruikt hebt.

Te veel of te weinig betaald?

Elke maand heb je een bedrag betaald. Dit was een inschatting op basis van je verbruik van vorig jaar of het verbruik van de vorige bewoners op je adres. Heb je meer verbruikt dan dat we hebben ingeschat? Dan was je maandbedrag te laag en moet je bijbetalen. En heb je minder verbruikt? Dan krijg je geld van ons terug.

Als je voor de afgesproken einddatum opzegt

Heb je gekozen voor een vast energiecontract? Dan hebben we een einddatum afgesproken. Als je je contract voor deze tijd opzegt, betaal je een opzegvergoeding. Deze komt dan ook op je eindafrekening te staan. Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over opzeggen.