Shell Energy

Mijn account
KlantenserviceContract en tarieven De energieprijzen stijgen: wat betekent dit voor jou?

De energieprijzen stijgen: wat betekent dit voor jou?

Door de situatie in Oekraïne stijgen de energieprijzen flink. Omdat wij niet weten wat er de komende tijd gaat gebeuren, bieden we nu alleen contracten met een variabele looptijd aan. Dit kan in de komende weken weer veranderen, dus houd onze website in de gaten voor alle updates.

We begrijpen dat dit misschien vragen bij je oproept. Daarom hebben we hier de meestgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Wil je weten wat Shell Nederland doet om stap voor stap haar activiteiten in Rusland te beëindigen? Lees meer over
Shell en de situatie in Oekraïne.


 

Meestgestelde vragen

Waarom stijgen de energieprijzen?

De situatie in Oekraïne zorgt in veel landen, en ook in Nederland, voor onzekerheid over de energievoorziening. Hierdoor zijn de gasprijzen op de energiemarkt flink gestegen. 

Waarom zijn de energietarieven bij Shell Energy zo hoog?

Net als veel andere aanbieders in Nederland kopen we ons gas in op de Nederlandse marktplaats voor aardgas, de zogeheten Title Transfer Facility. Onze energietarieven bewegen mee met de marktprijzen. Nu de gasprijzen op de markt stijgen, stijgen onze tarieven dus ook. 

Waar komt gas van Shell Energy vandaan?

Op deze pagina lees je waar ons gas vandaan komt.

Wat betekenen de stijgende energieprijzen voor mijn energierekening?

Dit hangt af van het contract dat je hebt afgesloten. Heb je een vast contract? Dan verandert er voor jou tijdens de looptijd van je contract niets. Toen je je contract afsloot, heb je namelijk een tarief met ons afgesproken. Dit tarief geldt tot de einddatum van je contract. Heb je een variabel contract? Dan bewegen je tarieven mee met de energieprijzen.

Wat betekenen de stijgende energieprijzen voor mijn energierekening?

Dit hangt af van het contract dat je hebt afgesloten. Heb je een vast contract? Dan verandert er voor jou tijdens de looptijd van je contract niets. Toen je je contract afsloot, heb je namelijk een tarief met ons afgesproken. Dit tarief geldt tot de einddatum van je contract. Heb je een variabel contract? Dan bewegen je tarieven mee met de energieprijzen.

Heb ik een vast of variabel contract?

In je online account zie je of je een vast of een variabel contract hebt, rechtsonder in het beginscherm. Het staat ook op je contract zelf. Toen je voor onze energie koos, hebben we deze naar je gemaild.

Ik heb een variabel contract. Wat moet ik doen?

Als je een variabel contract bij ons hebt, dan hoef je niks te doen. Je contract heeft geen vaste einddatum en is maandelijks opzegbaar. Je tarieven bewegen mee met de energieprijzen in de markt, dus worden ook weer lager als deze dalen.

Ik heb een vast contract. Wat moet ik doen?

Bij een vast contract staan je tarieven voor een bepaalde periode vast. Ze bewegen dus niet mee met de energieprijzen in de markt. Loopt je contract voorlopig nog niet af? Dan hoef je dus niets te doen. Je vindt de einddatum van je contract in je online account

Goed om te weten: tijdens de looptijd van je vaste contract kunnen netbeheerderskosten en overheidsheffingen nog wel wijzigen. Dit gebeurt meestal rond januari en wordt in het nieuws en op diverse websites met je gedeeld.

Waar kan ik de einddatum van mijn contract zien?

In je online account zie je welk contract je hebt en wat hiervan de einddatum is. Het staat ook op je contract zelf. Toen je voor onze energie koos, hebben we deze naar je gemaild.

Wat als mijn vaste contract bijna afloopt?

Omdat de energieprijzen nu zo hoog zijn, bieden we alleen contracten met een variabele looptijd aan. Loopt je vaste contract af? Dan kun je deze [verlengen] en kiezen voor een contract dat wij op dat moment aanbieden. Als je niet op tijd verlengt, wordt jouw vaste contract na de einddatum automatisch omgezet naar een variabel contract.

Wanneer kan ik weer een vast contract afsluiten bij Shell Energy?

Door de situatie in Oekraïne, weten we niet wat er gaat gebeuren met de energieprijzen. Daarom bieden we nu alleen energiecontracten met een variabele looptijd aan. Dit kan in de komende weken weer veranderen. Houd onze website in de gaten voor alle updates. 

Ik heb een tijdje terug een offerte ontvangen voor een vast contract. Kan ik daar nu nog gebruik van maken?

Jammer genoeg niet. We bieden op dit moment namelijk geen vaste contracten aan. Je kunt via onze website wel een nieuw aanbod krijgen voor een variabel contract. Ben je Shell Energy-klant en loopt je vaste contract bijna af? Dan kun je deze verlengen en kiezen voor een contract dat wij op dat moment aanbieden. Als je niet op tijd verlengt, wordt jouw vaste contract na de einddatum automatisch omgezet naar een variabel contract.

Kan ik zelf iets doen om geld te besparen?

Als je wilt besparen op je energierekening, is minder energie verbruiken altijd een goed idee. Wij geven je graag 6 tips om slim te stoken. Voor je portemonnee én het klimaat.